Wat jij doet …

Ik zie allerlei berichtjes voorbij komen over de nieuwe vaccinatieronde die begonnen is. En hoppa alle discussie laaien weer op. Wel en niet staan tegenover elkaar en blijkbaar zijn er mensen die vinden dat iedereen moet doen wat zij het beste vinden.

Ik ben het nu al zat. Wat jij doet zal mij feestelijk de r**t roesten. Ga je wel ; helemaal goed. Ga je niet ; ook prima. Even goede vrienden. We hebben toch wel wat beters te doen dan ruzie te maken over persoonlijke beslissingen ? Vrij land !

Zelf ga ik deze ronde niet. Vorige keer wel gedaan omdat er geschermd werd met het feit dat de samenleving weer open kon als de vaccinatie graad hoog genoeg was. En ik gunde onze jeugd een vrij leven waarin ze de wijde wereld in konden.

En toen kwam de avondklok. Waarbij je op de laatste avond dat dat juk op onze schouders rustte gewoon nog een bekeuring kon krijgen op een verlaten Groninger landweg. Onze middelste kon er gelukkig om lachen.

Ook de werkzaamheid van het vaccin vind ik enigszins vaag. Blijkbaar ben je maar even beschermd en ik heb niet zoveel zin om elke 3 maanden in de prik rij te gaan staan.

Kortom ik heb mijn twijfels en sla voor nu over. Misschien krijg ik wel ontzettend spijt maar dat zien we dan wel weer. Misschien heb jij wel betere redenen om toch te gaan. Dan moet je vooral gaan. Be my guest !

Zullen we elkaar deze keer gewoon vrij laten om deze beslissing te nemen ? Ik ga niet proberen om jou te overtuigen en jij geeft mij de ruimte om te doen wat mij het beste lijkt.

Deal ? Ja toch ?

2 Comments

 1. Corry

  Deal! Zoals het er nu voor staat haal ik ook geen prik. Ik heb 3x braaf mijn vaccinatie gehaald, was daar zelf ook blij mee en stond er ook echt achter. De laatste tijd slaat de twijfel toe. En ik heb geleerd……bij twijfel niet doen! Misschien ooit, als er weer heel veel besmettingen komen.

 2. Ria van der Burgt

  Deal!

  Ik ga wel. Ik werd ondanks vaccinaties behoorlijk ziek. Ben bang dat ik zonder herhaling nog zieker zal worden bij besmetting. Daar heb ik echt geen zin in.

  En in dat gehak en gescheld op elkaar al helemaal niet meer. Pff.
  dus, ieder z’n/haar ding en ieder in haar/zijn waarde laten.

Zeg het maar !