Blog

We hebben er geen zin meer in

Het is de woensdag na de meivakantie. Ik weet niet wie dat trouwens bedacht heeft ; op woensdag weer beginnen. Regelmatig wordt er gevraagd welke dag het in vredesnaam is en mijn systeem blokkeert volledig als een woensdag plots een soort maandag blijkt te zijn.

Puber 1 moet naar Leek voor 2 afrondende toetsen en puber 2 wordt geacht weer te beginnen met zijn online shit. Ik zeg met opzet shit want in de afgelopen lockdown periode heeft ie welgeteld 5 keer een half uur les gehad en voor de rest regent het opdrachten via som.

Het is een brij van vage opmerkingen, verwijzingen naar handleidingen die niet te vinden zijn. De docent van CKV stuurt een lijst van opdrachten die nog voltooid moeten worden over surrealisme. Joe. Op school heeft ie al niks met dat onderdeel, laat staan dat ie thuis daar ook maar 5 seconden over na gaat denken.

Een Duitse spreekbeurt moet ingeleverd worden. Bij een nieuwe docent omdat de oude in de lappenmand ligt. Van haar ontvangen we een prachtige mailtje met duidelijke uitleg van het hoe en waarom. De spreekbeurt moet opgenomen en ingezonden worden. Ik weet nu al dat die te laat ingeleverd gaat worden.

We maken schema’s, ik probeer er een powertalk uit te gooien. Jij kan dit, wij kunnen dit ! Nog even doorzetten, nog een paar weken tot aan de vakantie. Kom op ! Je staat er goed voor : volgend jaar examen en dan naar het mbo.

Het klinkt allemaal pedagogisch heel verantwoord en doordacht en verstandig maar als we heel eerlijk zijn dan geven we het gewoon toe. We hebben er geen zin meer in ; puber 2 en ik.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: