Blog,  Maatschappij

Wees geen Sander !

Corona. Ik val maar met de deur in huis. Ik ga het hebben over het virus waar we allemaal mee te maken hebben in ons dagelijkse leven.

Hier liggen de mondkapjes al in de fruitschaal ipv appels. Kinderen die gebruik maken van het openbaar vervoer, man die zijn km’s maakt door West Europa.

We zijn geen van allen ziek of ziek geweest gelukkig en hopelijk blijft dat zo. Nu gaan over een week de scholen weer open in het Noorden en ik hou een beetje mijn hart vast als ik de berichten lees uit bijvoorbeeld Aarhus.

Daar gaan de scholen niet open omdat er uit het niets sprake is van een mega uitbraak van Corona. Nu denk je misschien ; joh Aarhus ! Maar is jullie ook opgevallen dat best heel veel mensen gewoon op vakantie zijn geweest ? Ver weg kan best heel dichtbij zijn.

En ja ik weet dat er mensen zijn die denken dat mondkapjes niet werken en het vertikken om ze te dragen. Helemaal prima! Doe je het lekker niet. Maar maak dan ook geen gebruik van het openbaar vervoer !

Ik weet ook niet hoe het allemaal zit met dat k*virus. Wat wijs is en wat niet. Maar een mondkapje valt duidelijk inder de categorie “baat het niet, dan schaadt het niet”. Gewoon even doen. Want al heb jezelf geen klachten ; misschien bespaar je andere mensen een hoop ellende.

Wees geen Sander! Update : de tweet is nog steeds te vinden op den Twitter.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: