Welkom in de slangenkuil

Nadat de stemmen geteld waren mochten de nieuwkomers aanschuiven bij #Jinek. Onder andere Sylvana Simons en Caroline vd Plas waren te gast.

Vooral de laatste was reden om het praatprogramma eens terug te kijken. BBB heeft mijn stem gekregen namelijk. Omdat ik mijn vertrouwen in de zittende partijen echt kwijt ben.

Er stond een discussie tussen mw Simons en mw vd Plas (terwijl ik dit typ vraag me af of dat de juiste omschrijving wel is maar goed) waarin centraal stond of je voor een bepaalde groep in de kamer zit of voor alle Nederlanders.

Deze stelling werd door BBB op tafel gegooid en ik dacht ; hmmmm weet niet of ik het daar wel mee eens ben. Want als het zo werkt kunnen we het stemmen net zo goed afschaffen en een zakenkabinet de leiding geven.

Ik wil dat een partij mij vertegenwoordigt. Niet de milieuwappie op de hoek of de racist 2 straten verderop. Die hebben hun partijen om hun belangen te vertegenwoordigen. Je moet wel altijd de dialoog aangaan. Maar dat is wat anders.

Persoonlijk vond ik deze uitlating een BBBB. BoerBurgerBewegingBeginnersfout. Niet handig om je op de kast te laten jagen door de non-verbale houding van mw Simons, beroerde start. Thats it dacht ik.

Wat de dag erop volgde was een constante stroom van bagger waar mw Simons zeer zeker een aandeel in had. Ze vond het nodig om een tweet uit 2013 (toen we nog 140 tekens mochten gebruiken) op te diepen van Caroline vd Plas over de Gay Pride die volgens haar homofoob was.

En de slangenkuil deed zijn werk. Er ontstonden bizarre discussies en nare verwijten tussen aanhangers van Bij1 en BBB. Ik had beide partijen een andere start van hun 2e kamer loopbaan toegewenst.

Caroline bracht een statement naar buiten waarin ze het één en ander uitlegde en wil het daarbij laten. Verder kan je er ook niks mee. Laten we hopen dat dit gewoon even een valse start was van beiden en we mooie dingen gaan zien en horen van beide dames.

Zeg het maar !