Blog

Welterusten meneer de president … Slaap zacht.

Beste Mark Rutte,

Man wat een week he ?! Werkelijk iedereen in ons land is in rep en roer. Boeren, burgers en buitenlui : allemaal zijn ze het zat. En ik ook. En aangezien ik ergens gelezen heb dat u erg toegankelijk bent en openstaat voor dialoog schrijf ik maar een stukje.

Dat openstaan voor dialoog viel trouwens een beetje tegen de afgelopen weken. Ik heb u namelijk niet gezien bij de grote protesten. Helemaal niet. Waar was u ? Wat kan er nu belangrijker zijn dan aanwezig zijn bij manifestaties waar de bevolking (u weet wel ; kiesvee) de moeite neemt u en de rest van het zooitje … euh kabinet … duidelijk te maken dat grenzen zijn bereikt ?

Ik ga geen verhandeling houden over de stikstofproblematiek want er zijn mensen die dat veel beter kunnen. Waar ik het wel graag over wil hebben is over het feit dat bij het protest van de bouwers de politie keihard opgetreden heeft.

Bizar ; ik heb er geen andere woorden voor. Nu denk ik dat u al een beetje vooruit loopt op uw toekomst plannen en denkt dat Spaanse toestanden op dat gebied best oké zijn. Want we weten toch allemaal dat er een moment komt dat u een fijne hoge positie gaat bezetten in Europa.

Dat penthouse kan in de verhuur dan. Misschien wil Alexander P het wel huren dan. Met zo’n energievretende en uitputtende baan bij het CBR heeft hij vast behoefte aan wat privacy. Of kan mevrouw Ollongren er bijkomen van haar operatie want dat klinkt alsof dat wel even gaat duren. Of is dit allemaal de opmaat naar het stilletjes verdwijnen van deze mevrouw van het politieke toneel?

Het herstel gaat zo lang duren dat er met een rotgang een nieuwe functie uit de grond is gestampt ; milieu en wonen. Ik vraag me af hoeveel geld er nu weer uitgegeven moet worden aan briefpapier en zo. Maar geld speelt geen rol zo te zien. 960 miljoen in een halve dag. 460 voor het onderwijs en 500 miljoen voor de stikstofdinges.

Mag ik vragen waar dat vandaan komt? Welke toeslag voor de bevolking mag daar voor gekort worden ? Want zo werkt het immers tegenwoordig. Ik hoorde net dat een bepaald deuwaarderskantoor 160 euro teveel aan kosten in rekening heeft gebracht bij mensen die sowieso al problemen hadden met het betalen van de zorgpremie aan Menzis en CZ.

160 euro. We hebben het dus over miljoenen. Die alleen maar geind konden worden omdat een deel van de bevolking de premie domweg niet op kan hoesten. Wat is dat een drama geworden die ziektekostenverzekering. Zulke dingen gebeuren in ons land en als er vragen worden gesteld komen er nietszeggende antwoorden.

Een minister geeft in de kamer toe dat ze de verantwoording heeft voor een fout in een beoordeling van de Stint. U weet wel : dat verschrikkelijke ongeluk. En ze blijft zitten waar ze zit. Maar als een boer een fout maakt in zijn berekeningen wordt hij hier direct en keihard op afgerekend.

En zo is de lijst inmiddels ellenlang geworden. Overdenkt u dit soort dingen tijdens uw vliegreisjes a 13000 euro omdat u aanwezig wilt zijn bij de viering van een Franse feestdag ?

Ik lig van een aantal dingen wel wakker. U denk ik niet. Het succesverhaal van uw beleid doet het goed in sommige kringen. Ik denk niet dat u in de supermarkt moet hoofdrekenen en u bent al helemaal geen boer of bouwer die moet vrezen voor zijn bestaan.

Welterusten meneer de president … Slaap zacht.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: