Wethouder van geluk

Vandaag mogen we stemmen. Ja we mogen. We moeten niks op dat gebied in ons land en dat moeten we mooi zo houden lijkt me. Ik heb geprobeerd om me te verdiepen in wat er speelt in onze gemeente, hoe de partijen over bepaalde dingen denken. Of ze hun nek uit willen steken en niet bang zijn om een ander pad in te slaan.

Het landelijke debat op tv heb ik even overgeslagen want met alle respect ; wat kunnen die pluchezitters nou voor nuttigs zeggen over onze lokale belangen ? Niks niet lokaal. Dan heb ik meer gehad aan het slotdebat in het Baron Theater afgelopen donderdag.

Eén ding is wel duidelijk ; ik ga stemmen op een persoon en niet indirect op een landelijke partij. Mijn stem op Geertje Veenstra is geen stem op Wobke. En waarom ? Geertje was er als eerste toen wij in de problemen kwamen door een beslissing van de gemeente. Dat waardeer ik ten zeerste.

Ik hou van de manier waarop ze kijken naar dingen. Was bijvoorbeeld voor de VVD het feit dat er maar 44 klachten binnen waren gekomen bij de gemeente een mooi gegeven, Geertje vond het wel een teken dat mensen misschien de weg toch niet goed konden vinden naar de klachtenbox van de gemeente. Want dat waren er wel heel weinig met zoveel inwoners.

Het feit dat ze een verbindend willen zijn en bereid zijn om keuzes te maken en die ook uit te spreken die misschien niet leuk zijn om te horen als inwoner vind ik ook belangrijk. Je kan namelijk heel gemakkelijk roepen dat je het ambtenarenapparaat wil reorganiseren maar als je niet verder komt dan alleen die oneliner en daar verder geen motivatie bij geeft ….. Dat vind ik goedkoop scoren.

Geertje Veenstra, bevlogen, oog voor de mens, creatief, aanpakker, positief, denken buiten de lijntjes, initiatiefneemster van Heel Westerkwartier Belt, gelukdeelster. Dat zijn de dingen die voor mij de doorslag geven om het vakje bij haar naam rood te maken.

We wonen in een landelijke omgeving en ik vind het ook belangrijk dat de waarde van dat gebied wordt gezien. Ik denk dat ze dat doen bij het lokale CDA hier. We gaan de komende 4 jaar zien of ik mijn stem goed besteed heb. En als deze verkiezingen goed verlopen voor Geertje en de rest van het team, dan mag ze van mij de wethouder van geluk worden. Want als er iemand geschikt voor is is zij dat !

Ik hoop dat jullie ook allemaal gaan stemmen ! Kijk naar welke partij het beste bij jou past en waar jij vertrouwen in hebt. Het blijft natuurlijk een momentopname en we moeten allemaal afwachten wat de komende 4 jaar gaan brengen in onze gemeente. En ik snap het als je de moed een beetje in je politieke schoenen gezakt is en je er niet meer in gelooft. Maar stemmen is echt een waardevol recht , maak er gebruik van !

Zeg het maar !