Woorden doen er toe !

Tot gisteren wist ik waar ik op ging stemmen. Ik had wel zo mijn twijfels bij sommige dingen maar vind maar eens een partij die voldoet aan al je eisen. Die zijn er niet.

Oké ik wist dus wie mijn stem zou krijgen. Totdat …

Deze reactie maakt dat ik toch ga kijken of er een andere partij is die mijn stem verdient. Dat Mw van der Plas deze actie veroordeelt is natuurlijk haar goed recht. En dat ze die publiceert natuurlijk ook. Laat daar geen misverstand over bestaan.

In de kamer werd er laatst gesproken over de woordkeuze van mensen. Woorden doen er toe. Dat weten we allemaal. Ik ben bijvoorbeeld niet onder de indruk van een aantal bewindslieden maar ik probeer wel een beetje genuanceerd te blijven in mijn uitspraken.

Ik zie echt benamingen voorbijkomen als heks (Kaag) en laatst las ik ergens zeekoe refererend aan bovengenoemde Mw vd Plas. Ik vind beide niet gepast moet ik zeggen. Goed woorden doen er dus toe. De voorvrouw van BBB noemde de demonstranten nitwits.

Hmmm …. Woorden doen er toe. Dat staat vast nog wel ergens in de notulen van de 2e kamer. En dan noem je mensen die daar staan om welke reden dan ook (en laten we eerlijk zijn ; er zijn tegenwoordig een hoop redenen op te protesteren) nitwits. En roep je mensen op om “normaal” te doen.

Normaal ? Ik zag een groep mensen met tuinfakkels en een minister van buitenlandse zaken financiën die ervoor kiest om die groep te benaderen. Niks meer en niks minder. Hoezo doe eens normaal ? Eigenlijk vind ik de laatste toevoeging zeker net zo erg als het woord nitwits. Deze actie viel binnen de grenzen van wat mag (of het subtiel is is een tweede) ; er is ook niemand gearresteerd.

Dus binnen de wettelijke regels protesteren is niet normaal ? Wanneer hebben mensen nu de kans om eens persoonlijk tegen een minister te zeggen dat ze het zat zijn ? Ik kom ze in het wild niet tegen hier. En Mw Kaag maakte nou niet de indruk dat ze erg angstig was. Dat zou me ook tegenvallen van een mevrouw die in de 2e kamer op een vraag antwoordt dat ze een chemische oorlog heeft voorkomen in het Midden Oosten.

Dan maken een aantal demonstranten met fakkels je de pis niet lauw zouden we hier zeggen. Dan heb je voor hetere vuren gestaan. Het geheel werd trouwens lekker uitgemolken door D66. En gelijk hebben ze. Als ik iets zeker weet is dat mijn stem niet naar die partij zal gaan of naar 1 van de anderen die nu onze regering vormen.

Maar mijn stem op BBB staat zeker op losse schroeven en bij meerdere mensen las ik. Als Me vd Plas nog steeds achter haar uitlatingen staat, dan is dat helemaal prima. Zoals ik al zei ; ik heb er geen moeite mee dat ze zich uitspreekt. Ik heb er wel moeite mee dat ze andersdenkenden uitmaakt voor nitwits en abnormaal.

Woorden doen er toe … Ook in een tweet.

2 Comments

  1. putin

    dus jij laat je in met iemand die mij voor Putin uitmaakt…. je blog gaat weer helemaal nergens over wees blij dat CvdP haar nek uitsteekt voor onze toekomst je schamen met je blog

    1. Jet M

      Met deze reactie op mijn blog heb je er zelf voor gezorgd dat de blog over jou weer online komt Marcel. Dan gaat het tenminste weer ergens over toch ?Lekker bezig kerel !

Zeg het maar !