Zaterdagmorgen

Wakker worden met hoofdpijn en weer te vroeg. Stomme biologisch klok die het vertikt om mee te bewegen met mijn diensten.

Ik deed 3 avonddiensten achter elkaar en voel me een beetje geradbraakt. Het regent weer eens. Wanneer niet zou je bijna zeggen …

Ik gooi ibuprofen naar binnen en slinger het koffieapparaat aan. Ik smeer 2 broodjes en verdeel die stukje voor stukje onder de honden.

Ik zet een bakje koffie en log in op de site om via het medewerkersportaal mijn uren te veranderen. Mijn dagdienst werd 3 keer een avond namelijk en dan krijg je onregelmatigheidstoeslag.

Mijn hoofdpijn zakt wat af en ik zit moed te verzamelen om me te gaan douchen. Heerlijk dat het vandaag geen probleem is om nog een half uur te wachten.

Ik neem nog een kop koffie en negeer het rare geluid wat ie maakt. Ik heb ook weleens een slechte dag denk ik.

Ik krijg allerlei reclame voor oled tv’s op social media. Dat krijg je als je gewoon een beetje aan het surfen bent. Volgens de oudste is het ook wel link omdat te doen.

Want het is een beetje het ongeluk over je afroepen soms. Straks zegt de huidige tv “doe het lekker zelf!”. Hetzelfde wanneer je zegt dat het al even geleden is dat je post kreeg van het CJIB. Gegarandeerd dat er dan iets uit Leeuwarden op de deurmat valt.

De jongste is thuis, de middelste komt vanmiddag. De honden liggen te snurken op de bank. Geen plannen voor vandaag.

Even de gebruikelijke huishouddingen en dan niks wat ik niet wil. Ik word wel blij van dat vooruitzicht. Ik ga maar eens de wasmachine aanslingeren en me onder gemalen water gooien.

Zaterdagmorgen ….

Zeg het maar !