Blog

Zaterdagmorgen

De wekker op half 7. Bij het wakker worden zie ik door de gordijnen heen dat het een prachtige zonsopkomst is. Ik rek me nog een keer uit en besluit op te staan.

Het huis nog in rust, man nog onderweg naar huis. Hondjes in de bench, tijd voor de eerste koffie van de dag. Ik zie dat het rode lampje branden, het water is op. Gisteravond vulde puber 1 het bij met 1 kopje zodat hij zelf een bakje had.

Ik glimlach bij die gedachte en vul het reservoir. Een vogel buiten zingt het hoogste lied. Ik zet een raam open om hem nog beter te horen. Koude frisse wind stroomt de keuken in. De lente zit duidelijk in de lucht maar de ochtenden zijn best nog koud.

Ik geniet van dit moment elke morgen. De stilte, de eerste koffie. Puber 1 staat op om naar zijn bijbaan te gaan, de hondjes willen eruit. Ik zing ” Zaterdag, de dag dat alles anders mag”. Ik rommel wat in huis en ik hoor plots Indi buiten tekeer gaan.

De manier waarop ze piept en jammert kan maar 1 ding betekenen. De baas is er ! Elke week weer wordt ze helemaal hyper. We zijn compleet.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: