Zaterdagmorgen

Wakker worden om kwart voor 8 en direct weten dat je goed geslapen hebt. De jongste roepen omdat hij wel moet werken vanmorgen. Beneden het appje lezen wat dochter stuurde om 3.57 uur “we zijn thuis mam”. Niet uit de kroeg maar klaar met werken om een uur of 3 en opgehaald worden door je broertje. Die morgenavond weer richting Denemarken mag.

We hebben hier duidelijk te maken met een sprong in ieders ontwikkeling en vol verbazing volg ik het allemaal. En met een onmetelijk gevoel van trots. Trots voor 2. Ik drink koffie en check het nieuws. Wat een ellende toch in de wereld en op ieders bord. Ik ben zeker sociaal bewogen maar vandaag kies ik ervoor om het niet te willen weten.

Ik zoek mijn boek op waar ik al weken geleden in begonnen ben. Ik zie mijn koffertje staan en hoop dat ik weer snel even wat kan doen met garen en een haaknaald. Haken is mijn therapie, mijn gedachtenstopper. Maar een slijmbeursontsteking gooit roet in het eten. Beter om nu even pauze te nemen. Volgens de kinderen val ik uit elkaar en in gedachten moet ik daar om lachen.

Ik lees ergens iets over Bruce Spingsteen die voor diegene die erover tweet geen held meer is. Ik google zijn naam en zie dat er 1 november een nieuw album verschijnt. De titel is “Only the strong survive ” en alleen daarom wil ik die plaat in mijn collectie. Want we did ! Nog steeds geen idee waarom the boss voor sommige mensen van zijn voetstuk af is gevallen trouwens ….

Ik moet toch eens even kijken waar ik de platenspeler neer kan zetten zodat ik een knus hoekje heb waar ik kan zitten als ik even terug wil in de tijd qua techniek. Het blijft een prachtig cadeau van de Jan en de kinderen. Alhoewel ik me afvraag hoeveel de inbreng van de mannen was 🙂 Misschien moet ik die lp van Joshua Hedley weer eens op de draaitafel leggen.

Het lijkt alsof de tijd stilstaat en toch vliegen de uren voorbij in alle rust. En het voelt goed. Mijn mobiel is leeg en ik laat het maar even zo. Ik smeer een broodje en neem nog een bakje koffie. Douchen, wasmachine aanslingeren. Alles in de 2e versnelling ipv in de 5. Bijtanken op zaterdagmorgen ….

Soms heb je dat nodig ….

Zeg het maar !