Blog

Zeg Femke …

Hoe vind je nu zelf dat het gaat ? Ik bedoel ; de hele Dam staat vol en de driehoek ziet geen reden om in te grijpen. Want demonstreren is een groot goed.

Aha. Leg jij dat even uit aan meneer Cees die weken niet naar zijn vrouw mocht in het verpleeghuis ? Leg jij het even uit aan Thea die in het ziekenhuis werkte tijdens het hoogtepunt van deze pandemie ?

Leg jij het even uit aan Duk die haar vader verloor aan Corona ? Of aan Hilde die haar ijswinkel amper draaiende kan houden met de anderhalve meter regels. Toe dan ; leg het uit ! Politie en boa’s bekeuren mensen die te dicht op elkaar zitten op een terras. 395 euro !

Zal ik jou eens zeggen wat ik denk ? Ik denk dat je te slap bent om in te grijpen. Omdat de beelden dan misbruikt kunnen worden als “bewijs” dat in Nederland ook racisme bestaat. Dat hier demonstraties verboden worden. En alles om de wereld te laten denken dat we een tolerant land zijn.

Maar dat zijn we niet. We zijn een bang land dat de oren laat hangen naar minderheden met een hele grote bek. Hoe groter de bek, hoe hoger de subsidie. Wat een afgang is dit !

Je bent een schijtlijster. Niks meer en niks minder. Die toevallig de baas is in onze hoofdstad. Rot op !

2 Comments

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: