Zeg het maar …

Hoe vinden we nu zelf hoe het gaat in de wereld? Hebben we nog invloed op het grotere geheel ? Of worden we be- en gestuurd door hogere machten met hun eigen verborgen agenda ?

Ik lees over precaire besluiten die op slinkse wijze erdoor gedrukt worden. Bijvoorbeeld het opheffen van medische geheimhouding. Ik lees dat Rutte zegt geen deal te hebben met Rusland omtrent gas maar documenten bewijzen het tegendeel. Ja alweer.

Een meisje wordt in elkaar geschopt omdat ze niet wil zeggen of ze een jongen of een meisje is. Je zou nog cynisch op kunnen merken dat ze geluk heeft gehad want tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van messen door sommige jeugd bij conflicten.

Vanmorgen begon de dag met het nieuws over Pfizer. Wurgcontracten, geen aansprakelijkheid bij eventuele schade, blokkeren van van andere middelen. Marokkaanse gelukzoekers schoppen deuken in een bus omdat ze moeten betalen voor de busrit. Rijden met beveiliging is voor de chauffeurs inmiddels normaal op de beruchte lijn vanuit Ter Apel.

Jongemannen die vluchten naar Nederland na deel te zijn geweest van een zware mishandeling op Mallorca waarbij iemand overleden is. En de hele gooise advocatuur staat klaar om die lamlullen te verdedigen. Iets met de duit en de fluit … Betaald door de ouders natuurlijk.

Hoe vinden we nu zelf dat het gaat ? En hoe gaan we ermee om ?

Morgen is het godzijdank wereldwijd lasagnedag !

Zeg het maar !