Zen

Soms vraag je je weleens af of je wel zo goed bezig bent. Mijn werk is prachtig, de kinderen zijn allemaal goed bezig en we zijn (voor zover ik weet) allemaal gezond.

Maar na een week van 38 uur en dus 3 keer om half 5 opstaan, helpen bij een verhuizing, een rekenexamen en nog wat dingen was de koek op. Ik ben tenslotte ook geen 20 meer. Toen ik vanmorgen op de tast het koffiezetapparaat zocht omdat mijn ogen het nog niet echt tijd vonden om echt open te gaan wilde ik maar 1 ding en dat was mijn bed weer in. Maar ja er stond een afspraak bij de garage voor de APK (ook altijd zo’n zenuwslopend gedoe of ligt dat nu aan mij?).

Maar goed mijn gebakje staat bij de garage, ik heb al koffie gehad en het personeel is aan het werk gezet. De vaatwasser is uit- en ingeruimd, de wasmachine en droger draaien. We komen er wel. En dan is het nu tijd voor een zen-moment. Ik ga de stam- en snijbonen voorzaaien. De tomatenplanten mogen even naar buiten en ik moet nog even de bak controleren.

Al jaren wilde ik deze bak. Tuinieren in je achtertuin. Geen idee of we er vaak van zullen eten maar dat is ook niet de reden waarom ik hier zo zen van word. Het is het prutsen met moestuinbakmix, van zaadjes naar plant. Beetje water geven en zo. Voor mij ontspanning en dat ik zelf hard gewerkt heb om dit nu te kunnen doen is zeker mooi. Achterin al echte plantjes. Komkommer, pompoen en courgette. In het lege vak komen nog snijbonen.

De aardbeienplanten doen het boven verwachting goed ! Begonnen met 4 miezerige plantjes en nu aan 1 plant al zoveel zomerkoninkjes. De natuur blijft verbazen. Wat is nu jullie ultieme zen-moment ? Ik ben benieuwd !

Zeg het maar !