Zo !

Schoonmaken is niet mijn hobby. Ik heb er ook geen talent voor. Ik ben een impulsieve chaoot die de hele dag druk kan zijn met huishouden en aan het eind is het resultaat bijna nihil. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van schone ramen, een blinkend toilet en witte vitrage. Echt ! Ik heb alleen geen ingebouwd huishoudelijk systeem. Nu moet ik zeggen dat sinds ik flylady heb ontdekt ik er wel meer lol in heb. Niet dat ik nu met plezier de hele dag loop te poetsen maar we gaan vooruit. 😊


Wat ik bijvoorbeeld ontdekt heb is dat het heel handig is om op verschillende plekken wat spuitflacons te hebben staan. Je hoeft niet te slepen met schoonmaakmiddel, je kan direct actie ondernemen als je even ergens een doekje overheen wilt halen. Nu probeerde ik schoonmaakmiddel van de action in een spuitfles maar daar was ik niet enthousiast over. Het kostte bijna niks en dat merkte je. Iets met goedkoop is duurkoop.

Ik kwam via FB terecht op de pagina van Zo ! Het principe is dat alles minimaal is. En vegan. Nu ben ik verre van vegetarisch maar op het gebied van schoonmaakmiddel lijkt me het een pre. Je koopt een flacon die er mooi uitziet, vult het tot het streepje en vult de rest aan met water. Minder afval is ook een voordeel want wat hebben we elke week een hoop plastic zooi !

Als je een voordeelpakken bestelt heb je bij gemiddeld gebruik voor een jaar genoeg. Dat komt dan uit op 5 euro in de maand en je hoeft niet met die vervelende flessen te sjouwen. Ook krijg je bij elke flacon een bijpassend microvezeldoekje. Persoonlijk heb ik een hekel aan die dingen want ze blijven altijd aan mijn handen hangen. Maar het idee van kleur doekje bij kleur streepje op de fles ;briljant !


Het pakket bestaat uit :

  1. Alles schoon ; het zal je niet verbazen dat dit de allesreiniger is
  2. Glas schoon : uit ervaring kan ik zeggen dat dat geweldig spul is
  3. Sanitair schoon : voor douche en toilet
  4. Keuken schoon : ook echt super spul !

Mocht je meer willen weten : klik hier !

Zeg het maar !