Zondagmorgen

Half 6. Ik word wakker en hoor hijvan19 zijn slaapkamerdeur sluiten. Nee niet uit de kroeg/keet maar net thuis na een nachtje rijden van Travemunde naar Zuidbroek en dan nog 50 km naar huis. Slapen lukt niet meer dus ik ga er maar uit.

Koffiemachine aanslingeren, brood smeren voor de honden. Koffie, social media even checken. Was ophangen en nieuwe lading erin. Uurtje later hetzelfde verhaal. Het is lekker weer dus de was mag buiten drogen.

De hotspots opruimen in de kamer (in ons geval de lage kast waar de printer opstaat en de grote tafel). Vaatwasser uit- en inruimen. Wc’s even een doekje. Planten water geven. Het klinkt allemaal saai en burgerlijk.

Maar het is puur genieten. Niemand hoeft iets vandaag. Vroeger kon ik uitslapen tot de middag maar ik ben echt een ochtendmens geworden. Ik denk aan mijn sollicitatie van vrijdag. Ik kan me er nu wel druk over gaan lopen maken maar het is nu uit mijn handen.

Boodschappenlijstje maken. Zo even een rondje met de honden door het dorp. Ik rommel me deze prachtige zondag wel door. Ik hoop dat jullie ook een fijne pinksterzondag mogen hebben.

Zeg het maar !