Blog

Zwaar op de maag

(Deze kaart is verkrijgbaar bij Letters and Lines )

Als je kinderen krijgt, en dan vooral bij de eerste, ken je het nummer van de dokter uit je hoofd. Niet dat ik bij elk huiltje aan de bel hing maar we kwamen er regelmatig. En de regels van het consultatiebureau waren toch wel een beetje heilig.

Ik weet nog dat man besloot de jongens kennis te laten maken met de smaak van slagroom. Man mijn stresslevel direct torenhoog want het consultatiebureau had dat ten strengste verboden omdat ze bij beide jongens een koemelkeiwit allergie vermoedden. Uiteindelijk gebeurde er helemaal niks behalve dat ze van afstand de bus herkenden en duidelijk lieten blijken dat ze er geen genoeg van konden krijgen.

Als ze ouder worden word je wat makkelijker. Een griepje is gewoon even uitzieken, hoofdpijn een paracetamol en bij vermoeidheid maar eens vroeg de pc uit en tussen de lakens. Toen puber 2 dus klaagde over maagpijn maakte ik me niet direct zorgen. Misschien was een frikandellenbroodje slecht gevallen.

Virusje …. Gaat wel weer over. Tot op een vrijdagavond het toch serieuze shit werd. En we bij de huisartsenpost belandden in Groningen. Helaas had de arts al een buslading mensen gezien en had die er niet zoveel zin in. Zonder maar zelfs een onderzoek werden we om half 2 s nachts naar huis gestuurd met het advies maar een maagzuurremmer van vader te nemen.

Puber 2 vond het ook allemaal niet zo belangrijk meer. Als een dokter het al niet nodig vindt om een onderzoek te doen, waarom zou je het als 16 jarige dan serieus nemen ? Maar het werd niet beter. Eten werd een probleem omdat een halve maaltijd al zorgt voor pijn. Van drinken wordt ie beroerd behalve van water.

Deze weekt toch maar de reguliere huisarts en die twijfelt tussen een forse maagslijmvliesontsteking of een maagzweer. Het zal allemaal wel niet levensbedreigend zijn maar het ligt inmiddels ons wel een beetje zwaar op de maag. Hopelijk snel duidelijkheid !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: