Zzzzzzz ….

Slapen is wel een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Tenminste in dat van mij wel. En dat gaat de afgelopen tijd niet zo best. Moe, naar bed en dan wakker liggen. Van links naar rechts, op de buik, op de rug. Radio aan, radio uit. Ventilator aan, ventilator uit.

Na een uur er maar weer uit. Dat werk. En dan begint het piekeren. Beetje slopend allemaal. En dan elke morgen toch weer opstaan als die stomme wekker gaat. Je bent wel wakker maar ook weer niet echt. Reuze vermoeiend. Vandaar dat ik op zoek ben naar een goed slaapritueel. Dat verschilt per mens natuurlijk.

1 van de voornemens is in elk geval om dat ding waarop ik nu dit bericht typ eens wat eerder wegleg. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik schrik me elke keer de beroerte als ik de melding krijg wat mijn schermtijd was. Zoveel ???? Dat kan niet ! Duh … wel dus !

Nr 2 minder koffie. De lekkerste is s morgensvroeg en die na het avondeten. Misschien is het tijd om mijn Dopper toch weer in het zicht te zetten. Moet ik even zoeken waar ie is …. Het is er ook nog een isolatieding dus ik zou heel veel lekker koud water kunnen drinken.

Nr 3 ; om half 10 nog een rondje met de honden. Het is dan heerlijk stil op straat (het enige wat ik gisteren tegenkwam was een vrolijke man op de fiets die bijna de hond aanreed om vervolgens in de struiken te eindigen, luid roepend dat het hem speet. Die had iets anders gedronken dan koud water)

Daarna nog even zitten en dan richting lakenstraat. Ik bestelde Pillow Mist bij Lotus Diffusers. Het is een mengsel van allerlei geuren en toestanden op basis van oliën geloof ik. Je spuit er wat van op je kussen en de geuren zouden ervoor kunnen zorgen dat je slaapt als een roos (of een blok. Wat je maar wilt)

Gisteravond de eerste keer dat ik het gebruikte. Nu ben ik nogal sceptisch op dat gebied maar tot mijn verbazing sliep ik gewoon 8 uur. En dat na een dutje gistermiddag ! Nu maakt 1 zwaluw geen zomer en zo maar deze heb ik dan maar mooi in de pocket ! Ik was echt vergeten hoe lekker het is om dan wakker te worden.

We gaan zien of het een geval is van dat de wens de vader van de gedachte is of dat het echt werkt.

Zeg het maar !