Bank, bakje, boek

Lieve help wat een regen vanmiddag. Je merkt aan alles dat de herfst op stoom komt. In onze straat, die gezegend is met talloze eikenbomen, lijkt het bij (wind)vlagen wel oorlog. Als de dag voorbij is vind het toch ook wel wat hebben om met de gordijnen dicht en met de lampen en de kaarsen aan op de bank te duiken met een boek en een bakje koffie. Het liefst ook nog een doos Belgische bonbons maar goed een mens kan niet alles hebben.

Vandaag is dat met “Wat verborgen is” van Hjorth Rosenfeldt. Mocht je denken dat deze meneer een wel erg vreemde naam heeft, dat is niet zo. Het is samenvoeging van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. De eerste is 1 van Zweden grootste filmproducenten en schrijft voor televisie, flim en theater. Hans Rosenfeldt is onder andere senarioschrijver geweest voor The Bridge (wie kent dat nou niet?)

Terug naar “wat verborgen is”…

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlöv College, een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen

Ik ben echt benieuwd naar dit boek. Zo lekker op de bank ! Fijn weekend allemaal !

Zeg het maar !