Boeken

Leven tot elke prijs – Kristina Sandberg

Die 5 euro die ik hier uitgaf heeft me al voor 50 euro leesplezier opgeleverd. Vandaag vond ik dit boek in de sectie “nieuw” maar na wat google werk denk ik dat het boek daar niet hoorde te liggen. Het is namelijk in 2015 al verschenen. Dat maakt mijn nieuwsgierigheid niet minder naar de inhoud ….

Stockholm, 1953. Maj’s echtgenoot Tomas trakteert het gezin op een weekend weg. Maj zou gelukkig moeten zijn maar is dat allerminst. Komt het door de problemen van Tomas op de zaak, waardoor hij steeds meer drinkt?

Of de teleurstelling die ze voelt naarmate haar puberende kinderen zich verder van haar verwijderen? Hoe harder Maj probeert de schijn van geluk op te houden, hoe meer druk er op haar gezin komt te staan. Ze moet zich aanpassen om te (over)leven.


Leven tot elke prijs is een gedetailleerde, bijna hypnotiserende vertelling over sociale klassen, relaties, moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw. Veel vrouwen zullen hun moeder, grootmoeder of zichzelf hierin herkennen.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: