Tijd om opnieuw te beginnen

Vier vrouwen, vier families, één eeuw geschiedenis: het tweede deel in deze allesomvattende, meeslepende trilogie.

Het is 1949; de nazi’s zijn verslagen. Het geluid van de bombardementen is nog maar net weggestorven. Hamburg ligt in puin. Velen hebben iemand verloren. Henny is op zoek naar haar vriendin Käthe, die verdwenen is. Lina opent een boekwinkel in de stad en Ida is teleurgesteld over haar relatie met de Chinese Tian.

Het tweede deel van de trilogie vertelt verder over het leven van de vriendinnen en hun kinderen, die op hun beurt hun eigen verhaal hebben. Ondertussen voltrekken zich op de achtergrond de pastelkleurige jaren vijftig en de beweeglijke jaren zestig, met onder andere de maanlanding, de bouw van de Berlijnse Muur en de muziek van The Beatles.

Vier vrouwen, een eeuw geschiedenis: Tijd om opnieuw te beginnen is het tweede deel in deze meeslepende trilogie.

Deel 2 van een trilogie. Had ik bij deel 1 zo af en toe moeite om alle personages uit elkaar te houden (eigenlijk best wel vaak), in deel 2 was dat helemaal niet zo. Genoten van begin tot eind. Het verhaal neemt je mee op reis door de tijd na de 2e wereldoorlog in het dagelijkse leven in Hamburg. Het was zo’n boek waarvan je het lezen van de laatste pagina zo lang mogelijk uit wilt stellen !

Mocht je dit boek willen aanschaffen, denk dan ook eens aan de plaatselijke boekhandel. Deel 3 ga ik halen bij Bruna in Surhuisterveen.

Over deel 1 vind je hier een berichtje.

Zeg het maar !