Scherven

Ik gaf mezelf alvast mijn kerstcadeau een paar weken terug. Een stumpastaken met 4 kleine vaasjes. Ik die zelden of nooit iets koop wat alleen voor de sier is. Of voor mezelf. Ik word blij als ik s avonds de kaarsen aan heb gedaan. Het is mijn ding, die kaarsen. Man en jongens geven er niks om en de oudste steekt haar eigen aan op het mooiste Waddeneiland van Nederland.

Nu gaan er 9 in en de dinerkaarsen van Blokker gaan 2 dagen mee. Laatst wat ingeslagen (2 + 1 gratis) maar ik doe ze toch niet elke avond aan. Alleen wanneer mijn hoofd schreeuwt om Sky radio Christmas songs en ik even op mijn eilandje wil zitten zonder allerlei prikkels van buitenaf. Mijn manier om om te gaan met alle ellende die momenteel speelt in de wereld.

Zoals ik al zei, man is niet van de sfeerdingen. Die kan gerust met alleen de tv aan in de kamer zitten omdat lampen aan en uitdoen best veel werk is. Mijn stumpastaken werd dan ook gebruikt om bijvoorbeeld zijn mobiel tussen de kaarsen te zetten (als ze uit zijn dan hè ?). Die ik er dan met bijpassend gemopper weer tussen weghaalde.

Voor hem is het een ding, voor mij is het een ander iets. Ik hou van Scandinavische ontwerpen. praktisch, strak met een vleugje warmte. Deze kaarsenhouder stond al zo lang op mijn denkbeeldige verlanglijst. En nu het eindelijk na jaren op onze eettafel staat te pronken wil ik niet dat ie als mobielhouder wordt gebruikt. Vrouwen zullen snappen wat ik bedoel.

Dus zette ik hem op de kleine tafel toen we met zijn zessen aan tafel zaten. Meer ruimte en minder kans op multifunctioneel gebruik zullen we maar zeggen. Had ik dat maar niet gedaan. Want man kreeg het voor elkaar om toch het vaasje te laten sneuvelen tijdens een omslachtige poging om de afstandsbediening te bemachtigen.

Scherven op de grond en ik bijna in tranen. Ik, die helemaal niet van luxe dingen is, huilen om een vaasje wat aan diggelen gaat. Nu is het geen ramp en kan ik gewoon 9 kaarsen of waxinelichtjes erin doen ipv 8 maar daar ging het niet om. Waar het wel om gaat kan ik lastig onder woorden brengen.

Misschien heeft het te maken met altijd klaarstaan voor en alles delen met iedereen hier in huis (uit vrije wil hoor !) en dat dan net dat ene ding wat alleen belangrijk is voor mij niet als dusdanig wordt gezien. Niet dat dat met opzet gebeurt want anders ben ik ook niet zo lastig op dat gebied. Of zoiets ….. Ze zeggen dat scherven geluk brengen. Laten we hopen dat dat ook geldt voor vaasjes uit Scandinavië.

One Comment

Zeg het maar !