Maatschappij

Boeren en Burgemeesters

In Groningen heeft de burgemeester besloten dat er per direct een verbod komt op het demonstreren met trekkers en verdere landbouwvoertuigen. Volgens de burgervader is het gevaarlijk,onverantwoord en wordt er schade aangericht. Ook haalt hij nog even de schade aan de deur van het provinciehuis aan en de stomme actie van een argarier op de Vismarkt in Groningen. Ik denk dat Henk Staghouwer hem dankbaar is.

Hij vergeet even te vertellen dat de boeren bij het provinciehuis al uren aan het lijntje werden gehouden en van alle kanten werden tegengewerkt toen. In een provincie die veel boeren huisvest en waar veel mensen afhankelijk zijn van deze sector zou je toch verwachten dat het bestuur de argariërs goedgezind zou zijn.

Maar nee. Ze mogen demonstreren maar dan op de fiets. Geen tractoren op de ringweg of de snelweg. Het mag niet, de burgemeester met zijn veiligheidsregio verbieden het. Ik hoop van ganser harte dat ze niet gaan luisteren; de uit de klei getrokken mannen en vrouwen die al generaties lang leven op en van het land.

Mensen die keer op keer de barricaden op moeten om duidelijk te maken dat hun bestaan op de tocht staat. Nu moeten ze weer 4 maanden hun vee minder eiwitrijk voer geven zodat de bouw van huizen weer vlotgetrokken kan worden. Als je dat een paar jaar geleden had gezegd dan hadden ze je opgesloten.

Ik ben #teamboeren en dat zal ik altijd blijven. En ik kan me heel goed voorstellen dat ze actie voeren. Niet met subsidie zoals KOZP. Nee na het melken en het voeren op pad om aan de mensen, de minister, de grote supermarktconcerns duidelijk te maken dat het zo niet kan.

En daar heb ik alleen maar heel veel respect voor. No farmers no food !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: