Geert en de rest

We hebben (bijna) een nieuw kabinet. Het is anders dan we gewend zijn. Het is minder gepolijst en de aanloop is allesbehalve soepel. Links buitelt over rechts en anders om. Mensen maken elkaar uit voor rotte vis. En ook in de politieke arena staan ze loodrecht tegenover elkaar.

De een heeft mega hoge verwachtingen en weer anderen zien alleen maar problemen. De tijd dat mw Kaag een heks genoemd werd lijkt nu wel een oase van rust. Want lieve help wat worden er nare en rare termen gebruikt.

Het schijnt dat een meneer Derksen mw Faber heeft vergeleken met de vrouw van Adolf Hitler. Ik bedoel maar … Nu roept die man wel meer rare dingen maar als dit echt gebeurd is, dan heeft ie de ondergrens wel bereikt en zit ie op het kelderniveau van een oude boerderij.

Partijen die veroordeeld zijn tot de oppositie staan op scherp om hun mening te ventileren over de partijen die nu aan het roer mogen staan. Waarbij ze dingen vergeten die zijn gebeurd toen ze zelf aan het puzzelen waren om een kabinet te formeren.

Boter op het hoofd hoort blijkbaar bij veel mensen die comfortabel op het Haagse pluche mogen zitten tegen een behoorlijke vergoeding. En dan bedoel links, rechts en in het midden.

Mensen die vinden dat wat er aanstaande is een schande is voor ons land. Ik, iemand die politieke debatten echt leuk vind om te volgen, heb besloten dat ik het allemaal niet meer ga lezen. Het journaal, op welke zender dan ook, sla ik al maanden over.

Net als bij elk nieuw kabinet moeten we maar afwachten wat de tijd ons gaat brengen. Misschien moeten we over 3 maanden wel weer naar de stembus. Dat kan. Misschien maakt die nieuwe kabinet wel gewoon zijn/haar 4 jaar vol.

Wie het weet mag het zeggen. We zullen zien wat ze voor ons in petto hebben. Zullen we ze gewoon een kans geven ?

Zeg het maar !