Het rode potlood

Nog een paar weken en we mogen onze stem laten horen. Om heel eerlijk te zijn heb ik er echt over nagedacht of ik wel zou gaan deze keer. Want laten we even eerlijk zijn ; de afgelopen jaren heb ik weinig gemerkt van oprecht politiek bestuur.

De coalitie had regelmatig lak aan moties van de kamer ; er werd weinig politieke verantwoording genomen en veel mensen bleven lekker zitten op het Haagse pluche terwijl ze gewoon hadden moeten vertrekken. Ik was er wel klaar mee.

Maar ik ga toch en ik ga mijn stem uitbrengen op BoerBurgerBeweging. Ik vind namelijk dat we mensen nodig hebben in de kamer die opkomen voor de belangen van het platteland. Niet alleen voor de boeren maar ook voor de burgers die daar wonen.

Ik woon in de mooiste provincie van Nederland. Oké misschien is Friesland net iets aantrekkelijker maar er gaat echt niks boven Groningen. Maar het is ook de provincie waar mensen zich in de steek gelaten voelen. Waar “we” het gevoel niet echt mee te tellen in Den Haag.

Natuurlijk hebben alle partijen prachtige beloftes waarvan je nu al weet dat ze niet uit zullen komen. En dat zal bij BBB niet anders zijn. Ze willen bijvoorbeeld een ministerie voor het platteland en dan minstens 100 km van Den Haag. Ik denk niet dat dat echt gaat gebeuren maar het laat wel zien dat ze er echt in geloven om de politiek dichter bij de mens te brengen.

De gevestigde orde die al decennia voor een groot deel de blauwe stoelen vullen heeft voor mij afgedaan. Ik voel me net te vaak bedonderd en niet serieus genomen.

Tijd voor een frisse nuchtere inbreng !

Mocht je je willen inlezen ; hier is de link naar het partijprogram !

Zeg het maar !