Ik dacht …

Ik doe het niet. Ik ga geen stukje typen over die achterlijke kabinetsformatie. Want je doet er toch niks aan en zo …. Maar ik kan het toch niet laten. Als me iets nog eens extra duidelijk is geworden dat men schijt heeft aan de kiezer. En premier die een motie van wantrouwens aan zijn gat heeft, Mw Kaag die wel opstapt na hetzelfde. Bewindslieden vertrekken aan de lopende band. Er zit volgens geen man of vrouw in dit kabinet die vrij is van dergelijke toestanden.

Je mag liegen, de waarheid verdraaien, gigantische fouten maken ; het maakt allemaal niet uit. Bruiloften met overtredingen worden afgekocht en zelfs de wet aangepast. Maar als je je zorg openlijk uitspreekt over het beleid wordt je op staande voet ontslagen. Het is toch niet te geloven dat dezelfde mensen wederom de regering mogen vormen.

De mensen die Groningers heeft laten zakken, de mensen die mede schuldig zijn aan de toeslagenaffaire. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dat kan in dit land ? En kom me niet aan met het democratisch principe want zolang niet met alle partijen gepraat wordt en daarmee een deel van de kiezers wordt weggezet als ongewenste populist …. Dat is geen democratie. Dat is achterkamertjes en old boys network gedoe.

De kiezer verdient dat we gaan formeren piepte Kaag. Wat ze eigenlijk bedoelde dat ze geen nieuwe verkiezingen wil omdat dat D66 zetels zou gaan kosten. Ze gaan het allemaal anders doen zei Remkes. Gelooft ie dat zelf ? Ik geloof er geen reet van. Het worden trouwens nog leuke toestanden daar in achterkamer nr 11 want Segers is nu al duidelijk over belangrijke punten voor zijn partij. En dat zijn nou net de dingen die D66 wil veranderen. En Remkes kan wel roepen dat de Christen Unie niet moeilijk zal gaan doen maar Segers zegt iets anders.

Wat mij betreft verdienen ze elkaar maar wij hen niet. Pleur op !

Zeg het maar !