Maatschappij

In het hoofd ….

Als.je denkt dat het niet nog stommer kan …. Dan gebeurt er weer wat waardoor je denkt : Het kan dus toch!

Het zal jullie allemaal niet ontgaan dat onze boeren nogal boos waren de afgelopen weken. Dat zijn ze nog steeds al worden er weinig acties gevoerd op het moment.

Het ministerie wil namelijk dat de boeren hun vee minder eiwitrijk voer gaan geven want dan kunnen we weer bouwen. Minder stikstof en zo.

Dat de boeren nul vertrouwen hebben in de rekenmethodes van bepaalde instanties was al duidelijk. En nu ze zelfs voedselmaatregelen opgelegd krijgen zonder enige vorm van overleg zijn de spreekwoordelijke rapen gaar.

Er zit namelijk een hele filosofie achter het voeren van vee. Echt als je uitgemaakt wordt voor domme boer zegt dat meer over het IQ van de spreker dan over jou. Geloof me.

Er werd dus een rechtzaak aangespannen tegen het ministerie om de juiste cijfers boven water te krijgen. Want een boer eet misschien niet wat ie niet kent maar gelooft ook niet alles wat hem voorgeschoteld wordt.

Zeker niet als de maatregelen het welzijn van hun vee raakt.

Tijdens een kort geding vandaag bleek dat het ministerie van Landbouw geen informatie achterhoudt. En voor er nu geroepen wordt ; zie je bubbel…. De cijfers van de voeregeling blijken alleen te bestaan in het hoofd van een ambtenaar en die is op vakantie.

Laat het even indalen …. Er wordt dus de boeren iets opgelegd omdat we huizen nodig hebben en die cijfers staan nergens. Die zitten in een hoofd van een ambtenaar die nu vrij is.

Dat geloof je toch niet ?! Als je potverdikke een wc raam wil plaatsen wat een keer zo groot is heb je 87 vergunningen nodig en pas als alles ingeleverd is en 45 keer bekeken door een man of vrouw achter een bureau, dan pas krijg je je vergunning.

Het ministerie daarentegen kan iets opleggen zonder goede gedegen verslaggeving. Snappen jullie dat nou?

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: