Kaag en het ijzeren gordijn

Toen ik klein was en wij thuis op ons bakbeest van een kleurentv (2e hands : gekocht op afbetaling) naar het journaal keken, vond ik de verslaggeving vanuit het oostblok bijzonder fascinerend.

Je had nog duidelijk de splitsing tussen Oost en West. In het westen was the sky the limit. Alles kon en mocht. Onze nieuwsvoorziening was objectief en tegengeluid was toegestaan. Vrije nieuwsgaring.

In het Oostblok was het anders. Alles werd gecontroleerd door de leiders. Wat we te zien kregen moest eerst goedgekeurd zijn voordat het aan het gepeupel werd voorgeschoteld. Nou dat moesten we toch niet willen.

2021 ; het jaar van Kaag. Ik heb geen idee waar het mens plots vandaan kwam maar ze is er en dat zullen we weten ook. Ik geef het direct maar toe : Ik vind haar niet aardig. Voor iemand die vindt dat je op moet passen wat je als politicus zegt schiet ze zelf regelmatig uit de bocht.

Ik zag een complicatie van uitspraken van mevrouw Kaag in de kamer waarin ze het werkelijk met bijna elke partij aan de stok had. Ze heeft weinig geduld en datzelfde geldt voor tact. Mind you ; ze is minister van buitenlandse zaken.

Goed D66 kreeg een miljoen als sponsorgeld en er verscheen bij de VPRO (u weet wel: die progressieve omroep met onder andere Argos en zo) een documentaire over het leven van “onze” Sigrid. En nee ze had hem niet gezien voordat ie on air ging en nee ze had geen inspraak gehad.

Dat ze bij D66 niet in de eerste leugen gestikt zijn weten we nu dankzij geenstijl.nl. Er was wel degelijk een preview en er zijn dingen eruit geknipt en anders in beeld gebracht. Joe. Hetgeen werd ontkend toen er Kamervragen over werden gesteld.

Nu is het tegenwoordig schering en inslag in de 2e kamer dat mensen zich niks actief kunnen herinneren dus deze leugen verbaast me dan ook niet meer. Maar voor iemand die even een opiniestuk schrijft over het moraal van onze politici (en dan vooral over anderen dan de D66 kliek) is dit toch wel heel raar.

Mevrouw Kaag en co hebben zo hun eigen ijzeren gordijn. En dat moet dan het vertrouwen in de politiek herstellen ….

Zeg het maar !