Maatschappij

Kontroversjeel beslút

Zo kun je het besluit wel noemen van de organisatie van het virtuele Oerol festival om Akwasi een podium te geven. Friezen en een man die verklaarde op De Dam elke zwarte piet tegen zijn hoofd te schoppen.

Sponsor

De provincie Fryslân, die een grote sponsor is van dit gebeuren, ziet het probleem niet zo. Akwasi heeft gewoon wat onhandigs gezegd en daar zijn excuus voor aangeboden. Wat hen betreft is hiermee de kous af en vinden ze dat de man een platform moet hebben om eens te horen wat hij zoal te vertellen heeft.

Blokkeerfriezen

De reacties zijn voorspelbaar. De meeste friezen vinden het een schande dat hiervoor gekozen is. De actie van de blokkerfriezen in 2017 ligt velen nog vers in het geheugen (al was het alleen al omdat de boel nog steeds niet juridisch beslecht is) en men is gehecht aan onze traditie van Sint en Piet.

Gewaagd

Om dan iemand een podium te geven die de andere visie aanhangt en die te betalen vanuit een potje verstrekt door onder andere de provincie Friesland …. Het is op zijn minst een gewaagd besluit. Over publiciteit heeft de organisatie in elk geval niet te klagen.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: