Sluwe vossen

Je hebt nog niet zo lang een vegan restaurant in Utrecht. Je ontvangt coronasteun (zo rond de 140.000 euro) tijdens de lockdown en je wilt niet meewerken aan de QR check. De gemeente komt langs en sluit de tent. Een aantal aanhangers gaan voor je deur zitten en zelfs Esther Ouwehand spreekt er schande van dat dat met zoveel inzet gebeurt. 

Dat de eigenaar ook lijstduwer was voor de PvdD heeft daar natuurlijk niks mee te maken. (Kuch). De sloten worden veranderd en de tent blijft dicht. De eigenaren hebben best zakelijk inzicht hebben getuige het feit dat ze tijdens de mediastorm een crowdfunding starten. Dit is een stukje begeleidende tekst :

Je moet toegeven dat ze daar echt wel kaas van gegeten hebben : van een aansprekende tekst schrijven. “We trillen en we huilen”. ik raak een beetje in de war van de zin “we gaan nergens heen. We gaan op zoek naar een plek in een nieuwe wereld die al in aanbouw is” maar dat zal aan mij liggen. De teller staat inmiddels op ruim 2 ton. Nu zou het van klasse getuigen als ze van dat bedrag de steun terug zouden betalen.

Die plek waar ze naar op zoek zijn moet ook wel te realiseren zijn met 90.000 euro toch ? Hedendaagse martelaars met winstoogmerk. Misschien wil Ik vertrek ook nog een duit in het zakje doen als ze die plek gevonden hebben.

Sluwe vossen. Ze kunnen de naam beter veranderen in doekoe doekoe. Bekt net zo lekker en dekt de lading veel beter.

(1990+) (< Sranan) (straattaal) geld; poen. Wellicht populair geworden door rapper Def Rhymz die in 1999 een nummer had: ‘Iedereen houdt van doekoe‘.

Zeg het maar !