Sorry helpt niet meer

Beste Mark,

Gisteren bood je je excuses aan omdat jullie besloten hadden op 26 juni alle remmen los te gooien. Met als resultaat dat de coronacijfers sky high gingen.

Ik schrijf vandaag maar even een briefje want morgen ben je het waarschijnlijk vergeten. Weet je Mark, soms helpt sorry zeggen niet meer. Dan is het gewoon klaar.

En we zijn nu wel op dat punt beland. Hugo roept : dansen met Janssen. Hup alle jeugd naar de prikstraat want ze waren eraan toe. Alle remmen los. En dat snap ik !

En toen ging het fout. Oh wat is het makkelijk om de jeugd de schuld te geven. Of de horeca. Of de wappies. Iedereen behalve jullie zelf. Ja toen er kritiek kwam en die maar aan bleef houden …

Toen werd er een soort van sorry gezegd. Te druk met de inhoud, niet gelet op de vorm. Bla bla bla. En Hugo sjokt gezellig achter je aan. Dat werd wel duidelijk toen er een vraag aan hem werd gesteld en jij hem beantwoordde.

Nou die sorry is net zoveel waard als het excuus wat ik krijg van onze jongens als ik mopper over was die niet in de mand ligt of de glazen die wel naar boven kunnen maar naar beneden ….

Ik ben vanaf het begin een trouwe volger van de maatregelen geweest. Gisteren ging ik mijn 2e vaccinatie halen. Bij de eerste was ik 100 % overtuigd dat dat de manier was.

Maar de afgelopen weken komen er toch steeds meer berichten dat 2 wellicht niet voldoende is. Dat we misschien wel elk jaar nu moeten …

En zo zijn er 100 dingen Mark. Het is klaar. Sorry helpt niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over de gedupeerden van de toeslagaffaire die misschien wel tot 2023 moet wachten op afhandeling.

Teveel mensen die gecompenseerd moeten worden, te weinig personeel. Bespaar me je krokodillentranen. Het doet je niks. Je bent plucheverslaafd en de term demissionair … Nou daar hebben jullie als kabinet een totaal nieuwe betekenis aan gegeven.

Sorry helpt niet meer Mark. Sorry …

Zeg het maar !