Maatschappij

wat maak je me nou ?

Ik begreep dat zo langzamerhand alle boeken waarin zwarte piet vermeld wordt, worden verwijderd. Want die boeken kunnen niet meer.

Bibliotheken verwijderen boeken met Zwarte Piet: ‘Smaldeel bepaalt niet ons beleid’. Volgens koepeldirecteur Anton Kok is dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. ‘Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen’.

Mocht het op dit moment bij u tochten, dan komt dat omdat mijn mond zover open is gevallen dat mijn kin nu op het laminaat ligt. Deze vorm van bizarre selectieve censuur is een instituut als DE bibliotheek onwaardig.

Wat is het volgende wat gaat verdwijnen ? De boeken over onze vroegere zeehelden ? De avonturen van Michiel de Ruyter ? Onze geschiedenisboeken ? En wat volgt daarna ? De naslagwerken over onze agrariërs ? De kookboeken met vleesrecepten ? En als dat gelukt is onze geloofsboeken ? Die van God of die van Allah.

Een groot deel van onze bevolking koestert zwarte piet zoals hij of zij in ons geheugen gegrift staat. De acrobaat, de brutale die in de klassen over de tafel liep bij de meester of de juf, die heel veel snoep strooide. Degene die de sintviering tot een feestje maakte.

Die zwarte piet doet u in de ban. Voor heel veel van ons. Een smaldeel bepaalt juist wel uw beleid. De minderheid die willens en wetens bezig zijn om een kinderfeest naar hun gekleurde hand te zetten. Die vinden dat de hulp van Sint een beeld oproept van slaaf, discriminatie.

Dat smaldeel, wat ook nog gesubsidieerd wordt door dit prachtige land, heeft zelfs de macht gegrepen in de landelijke bibliotheken. En in plaats van niet toe te geven helpt u met liefde een handje.

U moet zich heel heel erg diep gaan schamen als koepeldirecteur van een instituut in Nederland waar alle stemmen gehoord en gelezen mochten worden.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: