Maatschappij

Zet je maar schrap : hij komt eraan.

De 2e golf. De besmettingen lopen weer op. We zijn er nog niet van af. Misschien is het een opleving of we krijgen meer inzicht omdat er vaker getest wordt en was het nooit echt weg.

En we zijn er bijna allemaal een beetje schuldig aan. De anderhalve meter is soms niet haalbaar of we willen niet wachten op anderen en duiken voorbij in de buurtsuper.

Als een stelletje hokkelingen die voor het eerst de wei in mogen gaan hordes mensen op vakantie en naar de kermis. Om vervolgens te mopperen over al die mensen die ook op vakantie zijn en op de kermis en dat so not done is.

Met het versoepelen van de maatregelen was het te verwachten dat er meer mensen besmet zouden raken maar het gaat harder dan had gepland. Het Coronavirus laat zich niet zo makkelijk bedwingen.

De RUG stuurt een mail dat het in elk geval in het eerste blok nog zeker niet normaal zal zijn. Veel online. De Noorderpoort stuurt een brief. De lessen zullen maar een halve dag zijn en de klassen worden gesplitst. Ze noemen het ” met afstand het beste jaar” om er nog wat leuks van te maken.

De middelbare scholen mogen straks weer gewoon open zoals het nu lijkt maar met elke stijging wordt de kans steeds kleiner dat dat ook echt gaat gebeuren. Ik hou mijn hart vast.

En ik verwijt niemand iets. Dat de maatregelen versoepeld werden, dat mensen op vakantie gaan of in de kroeg hangen. Met naar elkaar wijzen en verwijten maken schieten we helemaal niks op. Al ben je het er niet eens, accepteer dat we allemaal ons eigen ding doen.

Maar dat er een tweede golf komt en we nog lang niet van het virus af zijn lijkt me duidelijk.

Zet je maar schrap ; de tweede golf komt eraan.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: