Vandaag reed ik naar huis na een lange schooldag en dacht “wat eet ik vandaag?” Ik besloot dat het een boterham zou worden want niks in huis om uitgebreid te koken en geen zin om langs de winkel te gaan. Maar eerst de honden uitlaten.
Terwijl ik dus met Jut 1 en Jut 2 een tour door het dorp deed bedacht ik me dat ik ook nog potjes in de kast had staan. Eén met aardappels, één met boontjes en nog hamburgers in de vriezer. Dat klonk toch aanlokkelijker dan die boterham met pindakaas.
Thuisgekomen werd het plan werkelijkheid en ik zat 20 minuten later aan tafel. De hamburger had er iets korter in gemogen maar het smaakte prima. Lang leve pressure canning !
Pressure canning is relatief nieuw in Nederland. Althans de bekendheid ervan. Ik kwam er mee in aanraking via Boerderij in een rijtjeshuis. Lisa vertelt zo enthousiast over een moestuin hebben dat je direct zin hebt om er ook 1 te beginnen. Maar ze laat ook zien wat ze doet met de oogst.
Ze is al jaren een fan van pressure canning. Zo enthousiast dat ze samen met een vriendin (geloof ik) zelf pannen is gaan importeren en daarbij ook de andere dingen zoals potten enz. Je vindt Pressure canning Nederland hier.
Wat je nodig hebt is dus een pan.
En potten …
En iets om erin te stoppen …
En dan kan je beginnen. Eigenlijk heb je je eigen conservenfabriekje in huis. Je hebt er even werk van maar als je dan op een dag naar huis rijdt en dan geen idee hebt wat je moet eten ….. Ik ga binnenkort weer aan de slag en zal daar ook een verslagje van maken.
Zeg het maar !