wie wind zaait ….

Wat was het een storm vorig week he ? Meestal ben ik wel fan van een flinke wind (want je hoofd wordt er zo lekker leeg van als je buiten wandelt) maar dat was toen niet niet het geval. De wind kwam uit een hoek waardoor mijn makkelijke moestuinbak de volle laag kreeg. Maar dan ook compleet.

Schade ; courgetteplant geknakt, 2 tomatenplanten gewoon afgebroken, de pompoenplant legde het loodje, de sla waaide letterlijk uit de bak en de bonen was een bende. Ik kon wel janken. Jaren uitgekeken naar het prutsen met plantjes en nu ….

Te laat in het jaar om opnieuw te beginnen dus ik heb een aantal lege vakken nu. Blijkbaar kan je nu andijvie en boerenkool zaaien dus dat gaan we dan maar doen. Want al is de teleurstelling nog steeds groot, opgeven is geen optie.

Ik had dit jaar al een trial and error stempel gegeven. Want alhoewel Jelle je het idee geeft dat tuinieren in zo’n bak een makkie is (leuk verdienmodel ; eerlijk is eerlijk), je blijft te maken houden met factoren die buiten je invloed liggen. Zoals windkracht 9 in de zomer …..

Zeg het maar !