Als je nu eens zin hebt in een maaltijdsoep die snel klaar is en goed vult …. Lees dan vooral verder !
Wat heb je nodig ?
1. 1 kg aardappelen in blokjes gesneden
2. Een liter kippenbouillon
3. Gesnipperde ui
4. 1/4 ltr slagroom
5. Een bak spekjes
6. Maizena (eventueel)
7. Peper en zout
8. Zakje geraspte cheddarkaas
9. Bieslook
En hoe maak je het ?
– Kook de aardappelen en uien in de kippenbouillon gaar.
– Als je houdt van een gladde soep, pureer hem dan met een staafmixer of een food processor.
– Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg eventueel de maizena toe als je van iets dikkere soep houdt.
– Bak ondertussen de spekjes even uit in een koekenpan
– Neem de soep van het fornuis en wacht totdat de soep niet meer borrelt en voeg dan de kaas toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is.
– Voeg de slagroom, spekjes en bieslook toe en roer dit goed door.
Eet smakelijk !