Recepten

Bananenbrood met chocola

Dit recept vond ik bij Rutger Bakt (ik schreef hier iets over het makkelijke bakboek van zijn hand ; aanrader ! ) en het is echt hemels. En geluk op een bordje is precies wat we nodig hebben in deze tijd toch ?! Oke daar gaan we !

Ingrediëntenlijst

  • Voor het beslag
  • 175 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda (zuiveringszout)
  • ¼ tl zout
  • 150 gr suiker
  • 300 gr rijpe banaan, fijngeprakt
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr boter, gesmolten
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 75 gr pecannoten, grof gehakt
  • Boter om in te vetten

Bereiding: Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een broodvorm (of cakevorm) in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de bloem, het bakpoeder, baking soda, de suiker en het zout in een kom en roer dit door elkaar. Meng in een andere kom de fijngeprakte banaan met de eieren en het vanille-extract. Giet dit bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar. Schenk de gesmolten boter erbij en roer tot alles opgenomen is. Meng tot slot de gehakte chocolade en de pecannoten door het beslag.

Doe het beslag in de vorm en bak het bananenbrood in 60 tot 75 minuten gaar. Laat het bananenbrood na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal het vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: