Big Mac Schotel

Dit recept plaatste ik al eens eerder en toen was het wel een succes. Ook hier vond iedereen het bijzonder lekker. En omdat ik zelf te lui ben om het steeds te googlen en ik me zo voor kan stellen dat dat voor jullie ook geldt, plaats ik het nog maar een keer.

Het recept heb ik gevonden bij ohmyfoodness en ik waarschuw maar vast ; je krijgt ontzettende trek daar ! Aanrader !

Bron ; ohmyfoodness

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels – in stukken gesneden
  • 300 gr rundergehakt
  • 4 el Heinz sandwichspread tuinkruiden
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl blanke azijn
  • 50 gr Cheddar – geraspt
  • ui – gesnipperd
  • augurken – in plakjes
  • 2 handen ijsbergsla

Instructies

  • Doe de stukken aardappels in een pan en schenk hier water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels 15 minuten voor tot ze zachter worden.
  • Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar.
  • Giet de aardappels af. Schep het gehakt en de Big Mac saus door de aardappels en stort het geheel in de ovenschaal.
  • Verdeel de geraspte cheddar over de ingrediënten in de ovenschaal en schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal is gesmolten is.
  • Schep de gesnipperde ui, plakjes augurk en ijsbergsla om en verdeel de salade zodra de Big Mac ovenschotel uit de oven komt over de ovenschaal. Hierdoor wordt de sla wat warmer en zachter, precies als bij een echte Big Mac.

Zeg het maar !