Recepten

Breakfast rolls

Ik zou echt het liefst de hele dag in de keuken staan om allerlei dingen te koken, bakken of braden. Comfort food !!

Een mens moet ergens beginnen dus vanavond maakte ik het beslag voor de famous breakfast rolls.

Het is een recept van Diane in Denmark (binnenkort een blogje over deze inspirerende dame) en de basis is eigenlijk heel simpel :

600 Gram bloem, 3,5 dl havermout (en dan niet de groffe), 2 eetlepels suiker, 2 theelepels zout, theelepel gist en 700 ml water.

Roer dit alles door elkaar en laat dit afgedekt staan op het aanrecht. De volgende dag de oven voorverwarmen op 200 graden, maak hoopjes deeg met behulp van 2 lepels (misschien wil een ijslepel ook wel) op de bakplaat (vergeet het bakpapier niet !).

Afbakken in 15 tot 20 minuten. Maar aangezien elke oven anders is is het misschien een idee om na 15 minuten even te checken en eventueel de bakplaat draaien als ze niet gelijkmatig bruin worden.

Eet smakelijk !

nyd dit måltid.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: