Pinda kip

We eten het niet vaak maar vandaag dus wel. Blije mannen aan tafel vanavond ! Dit is een recept van Ashley Willems en ik denk dat de foto ook van haar is. Alle credits voor haar ! (Voordat we Sonja Bakker toestanden krijgen … Ik heb namelijk geen medewerkers waar ik het op af kan schuiven. )Ze heeft trouwens een geweldige site ; aanrader ! Ashley dan, die van Sonja doet het niet meer.

Boodschappenlijst :

  • +/- 1250 gram kipfilet of kippendijen
  • 2 gesneden uien (of 1 grote)
  • 3 gesneden lente uitjes
  • 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd die van de Lidl, zonder toegevoegde suikers)
  • 5 eetlepels zoete chili saus
  • 100 ml kookroom of kokosmelk
  • 5 eetlepels ketjap (manis)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 a 2 theelepels zout
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 a 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels sambal (eventueel)

Bereiding :

De bereiding is echt super simpel, alle bovenstaande ingrediënten gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor 3,5 uur op low.

De tijd kan per slowcooker verschillen, een Crockpot gaat bijvoorbeeld sneller dan een Andrew James. De eerste keer dus even goed in de gaten houden hoeveel tijd je nodig hebt in jouw slowcooker. 

Let op: er gaat dus verder geen extra vocht in de slowcooker. Na 3,5 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. De kip viel direct al uit elkaar die hoefde ik niet meer uit elkaar te pluizen. De pindakip had bij mij direct de goede structuur. Is hij naar je zin toch nog te dun? Gebruik dan wat maizena om het geheel te binden.

Belangrijk.. PROEF, breng naar wens nog verder op smaak.. Maak het bijvoorbeeld zo pittig als je zelf lekker vindt,  je hoeft natuurlijk niet perse het recept helemaal te volgen.. Durf te experimenteren! Dat maakt koken of in dit geval slowcooken nou juist zo leuk!

3 Comments

Zeg het maar !