Preischotel met gehakt en spekjes
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  2. Rul 300 gr gehakt in een scheutje olie op middelhoog vuur bruin. Voeg een flinke snuf zout en peper toe. Voeg vervolgens 125 gr spekjes toe en bak deze al omscheppend even mee.
  3. Snijd ondertussen 2 flinke preien in halve maantjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Voeg toe aan het geheel en meng alles even grondig door elkaar.
  4. Voeg nu 2 flinke el kerriepoeder toe en extra zwarte peper. Bak het geheel enkele minuten totdat de prei ietwat geslonken is.
  5. Maak ondertussen de kaassaus door 30 g (room)boter te laten smelten in een pannetje. Zet het vuur laag en voeg 3 el bloem toe. Roer de bloem goed door de boter zodat een roux ontstaat. Voeg in etappes 250-300 ml melk toe. Je zal zien dat de saus snel bindt. Voeg ongeveer 100 gr geraspte kaas toe, 1 el grove mosterd, 1 tl kerriepoeder en een 1/2 tl nootmuskaat. Blijf (met een garde) roeren tot je een mooie kaassaus hebt.
  6. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
  7. Giet het prei-gehaktmengsel in de schaal en verdeel hierboven op de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de kaassaus over het geheel en maak af met de rest van de geraspte kaas.
  8. Plaats circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!