Blog,  Recepten

Skipperlabskovs (ja dat !)Het weer is een beetje aan het heen en weren. Gisteren een regendag en vandaag wordt het weer 20 graden. Ik denk dat de klimaatmensen er ook een beetje wiebelig van worden.Het wordt alweer later licht en s avonds eerder donker. Ik hou ervan. In deze tijd ben ik mijn hoofd steeds bezig met eten. Nu is dat ook wel de vraag die hier standaard 3 keer gesteld wordt per dag. Niet dat we hier van de ingewikkelde recepten zijn. Niet 20 potten kruiden op het aanrecht en bij voorkeur gebruik ik spullen waar ik ook de naam van kan uitspreken kan en verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke supermarkt. We houden van een lekker stukje vlees (dat staat minder vaak op het menu dan ik zou willen), boter over de groente en een heerlijke aardappel.

Afbeeldingsresultaat voor hygge boek

Op mijn karretje (de Raskog van Ikea) ligt sinds een poosje een boek. Het is geschreven door Meik Wiking en gaat over de Deense kunst van het leven. Hygge is een woord wat zich moeilijk laat vertalen. Gezellig komt in de buurt maar toch is het anders. Ik heb jaren geleden mijn hart verloren aan Denemarken en aangezien we niet naar hen kunnen probeer ik een beetje Denemarken naar ons te halen. Met warme slobbersokken aan, in mijn soort van huispak, is het het heerlijk lezen en inspiratie opdoen zo s avonds. In dit boek vind je ook een aantal recepten die best te doen zijn aan de hand van mijn criteria. Ik denk dat je het zelfs heel goed zou kunnen maken in de slowcooker. Heerlijke geuren in huis als voorbode van een heerlijk maal. Ik heb al jaren een sc en als je éénmaal de slag te pakken hebt is het aanwinst in de keuken. De mijne heb is gekocht bij de Slowcookery en is het beste verjaarscadeau ever.

Dit recept staat op blz 88 en ik denk dat we dat komend weekend maar eens gaan uitproberen.Recept Afdrukken
Skipperlabskovs
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Snij het borststuk in blokjes
 2. Schil en snipper de uien
 3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uien totdat ze glazig zijn (niet bruin)
 4. Doe het vlees en de laurierbladen in de pan en giet de kokende kippenbouillon erbij.
 5. Doe de deksel op de pan en laat het 3 kwartier sudderen. (het vlees en de uien moeten net onderstaan.
 6. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes
 7. Voeg de helft van de aardappelen bij en laat dit weer een kwartier sudderen
 8. Roer de inhoud van de pan goed door en voeg de rest van de aardappelen toe
 9. Laat dit nog 20 minuten sudderen op laag vuur, roer regelmatig om aankoeken te voorkomen. Laat dit nog 20 minuten sudderen op laag vuur, roer regelmatig om aankoeken te voorkomen
 10. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bieslook toe voor serveren.
 11. Serveer met roggebrood en ingemaakte bietjes.
Notities

Dit recept kan je natuurlijk aanpassen. Zelf denk dat 10 peperkorrels hier een beetje veel is en ik zou het vlees toch even aanbakken met de uien voordat ik de kippenbouillon toevoeg. Riblappen zijn vast ook wel geschikt ipv van borststuk neem ik aan. 

Zeg het maar !