Skipperlabskovs
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
2 uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij het borststuk in blokjes
  2. Schil en snipper de uien
  3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uien totdat ze glazig zijn (niet bruin)
  4. Doe het vlees en de laurierbladen in de pan en giet de kokende kippenbouillon erbij.
  5. Doe de deksel op de pan en laat het 3 kwartier sudderen. (het vlees en de uien moeten net onderstaan.
  6. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes
  7. Voeg de helft van de aardappelen bij en laat dit weer een kwartier sudderen
  8. Roer de inhoud van de pan goed door en voeg de rest van de aardappelen toe
  9. Laat dit nog 20 minuten sudderen op laag vuur, roer regelmatig om aankoeken te voorkomen. Laat dit nog 20 minuten sudderen op laag vuur, roer regelmatig om aankoeken te voorkomen
  10. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bieslook toe voor serveren.
  11. Serveer met roggebrood en ingemaakte bietjes.
Notities

Dit recept kan je natuurlijk aanpassen. Zelf denk dat 10 peperkorrels hier een beetje veel is en ik zou het vlees toch even aanbakken met de uien voordat ik de kippenbouillon toevoeg. Riblappen zijn vast ook wel geschikt ipv van borststuk neem ik aan.