7 nutteloze feiten over …

……. Iphone !

  1. Als Apple een land zou zijn, dan hoorde het bij de 50 sterkste economieën ter wereld De omzet van Apple bedroeg vorig jaar 265 miljard dollar. Dat zou Apple in de lijst met sterkste economieën op de 43ste plek plaatsen. Portugal, Nieuw-Zeeland, Hongarije, … het zijn maar enkele landen die een lager bruto nationaal product hebben. Apple zit daarmee in de buurt van het bnp van bijvoorbeeld Finland, Tsjechië en Egypte.

2. Per seconde verkoopt Apple … Zowat iedere seconde worden er ergens ter wereld wel producten van Apple aangekocht. Reken op zeker zes iPhones en één iPad. Een Mac-computer en een Apple Watch krijgen om de twee seconden een nieuwe eigenaar. 

3. De naam van het bedrijf heeft te maken met Steve Jobs’ voorkeur van fruit Steve Jobs at graag appels en dat zou ook de reden zijn waarom zijn bedrijf zo heet. In zijn biografie staat te lezen dat hij soms maar één of twee soorten voedsel gedurende een hele week at. Vaak leefde hij bijvoorbeeld enkel op wortelen of appels. Eigenlijk is dat geen goed idee, want hoe gezond appels ook zijn, er zitten niet genoeg andere voedingsstoffen in.

4. Apple had eigenlijk nog een derde oprichter, die zijn aandelen voor 800 dollar verkocht. We kennen allemaal wel Steve Jobs en Steve Wozniak, die samen in de jaren 70 het bedrijf oprichtten dat we vandaag als Apple kennen. Er was echter nog een derde oprichter, Ronald Wayne. Hij stapte twaalf dagen na de lancering van het bedrijf op en verkocht zijn aandelen – 10 procent van het bedrijf – voor amper 800 dollar.

Wayne werkte voor Atari en heeft later gezegd dat hij geen spijt heeft van z’n beslissing. Op basis van de informatie die hij toen had, voorspelde hij dat het succesverhaal van Apple veel hindernissen zou kennen. En dat risico wou hij niet nemen.

5. Isaac Newton stond op het eerste logo van Apple. Wayne was ook verantwoordelijk voor het eerste logo van het bedrijf, waarop Isaac Newton stond afgebeeld. Dat is de wetenschapper die volgens de legende de wet van de zwaartekracht ontdekt heeft toen een appel op zijn hoofd viel. Jobs was er echter niet tevreden mee en verving de afbeelding al snel door een ontwerp dat meer op het huidige logo lijkt. Volgens Jobs was het ook lastig om het originele logo in een klein formaat te produceren. Isaac Newton zou dus nooit op een iPhone hebben kunnen staan.

6. Apple zou personeel valse projecten laten uitvoeren. Belangrijk nieuws mag niet lekken. Bij Apple zouden volgens insiders wel eens valse projecten worden uitgevoerd om het personeel te testen. Als dit ‘fake news’ dan in de buitenwereld lekt, weten ze meteen wie de schuldige is.

7. De eerste Apple-computer kostte 666,66 dollar. Het is niet geweten of Jobs en Wozniak destijds de duivel vereerden, maar hun eerste computer kwam in 1976 op de markt voor de prijs van 666,66 dollar. Al zou Wozniak wel fan geweest zijn van het herhalen van cijfers. Intussen zijn deze computers natuurlijk een pak meer waard. Er zouden officieel maar een zestigtal exemplaren van de Apple I bestaan, en slechts een handvol zou nog werken.

Bron : https://businessam.be/apple-feiten/

Zeg het maar !