7 nutteloze feiten over ..

Muggen! Wij noemen ze neefjes in onze regionen. Die zoemende bloeddorstige krengen … Die mij altijd moeten hebben maar manief weer niet.

1. Alleen de vrouwtjes steken. Het vrouwelijke deel van de muggenpopulatie is uit op ons bloed. Wij zorgen voor de broodnodige proteïne via ons bloed zodat ze eitjes kunnen leggen.

2. Muggen zijn langzame vliegers. Tijdens de Olympische spelen voor vliegend ongedierte zouden ze in de onderste regionen eindigen. Ze vliegen gemiddeld tussen de 1.6 en 2.4 km per uur. Ik loop nog sneller.

3. Muggen zijn gek op Co2. Ja zij wel. Ze zoeken ons op via het Co2 wat we uitademen. Lokaliseren van de prooi heet dat.

4. Muggen zijn gulzig ! Ze kunnen tot 3 keer hun gewicht aan bloed naar binnen slurpen. Zelf pubers halen dat niet.

5. Muggen leven niet lang. Met een maand of 2 is het wel bekeken. Als ze voor die tijd niet vermoord zijn met schoen, boek of vliegenmepper. Wat weer een ander dier is maar dat is een ander verhaal.

6. Muggen zijn heel oud. Blijkbaar kwamen ze 245 miljoen jaar geleden al voor. Beetje jammer dat de evolutie ze niet om zeep heeft geholpen.

7. En als laatste ; muggen zijn de meest dodelijke dieren ter wereld. Ze zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het verspreiden van malaria. Jaarlijks zorgen die vervelende beesten voor een miljoen doden.

Zeg het maar !