7 nutteloze feiten over …

Katten. U weet wel : die huisdieren met personeel. Die languit op de vensterbank liggen totdat het hen behaagt eens wat anders te gaan doen.

  1. De voorpoten van katten hebben vijf tenen, terwijl de achterpoten er slechts vier hebben.
  2. De smaakpapillen van katten kunnen suikers niet goed detecteren. Daarom kunnen katten vaak het verschil tussen zoet en zout voedsel niet proeven.
  3. Katten hebben de stof taurine nodig om te kunnen zien. Dit terwijl een te veel aan deze stof bij mensen gevaarlijk kan zijn, omdat het kan leiden tot problemen met de spijsvertering, uitdroging, bloedverdunning en een verhoogde hartslag. Taurine zit verwerkt in kattenvoer.
  4. De urine van katten geeft licht als u er met een UV-lamp op schijnt. Handig als u vermoedt dat uw kat een ongelukje heeft gehad.
  5. Katten kunnen bijna 50 kilometer per uur rennen. In vergelijking: dit is sneller dan atletiekheld en wereldrecordhouder Usain Bolt.
  6. Katten gebruiken hun snorharen om te bepalen of ze door een bepaalde opening kunnen. De snorharen fungeren als een soort antenne: als deze haren niet door de opening passen, dan weten katten dat ze klem komen te
  7. Katten houden erg van slapen en doen dit ongeveer 70% van de dag. Een kat van negen jaar oud is slechts drie jaar van zijn leven wakker geweest.

Zeg het maar !