Walsen door de feestdagen

Walsen door de feestdagen 5

Deze dag is de minst favoriete van allemaal. We gaan het hebben over …. geld.

December is een dure maand en heel heel heel heel  misschien (eigenlijk weet ik het wel zeker maar dat klinkt zo verstandig en doordacht en volwassen dus saai) is het wel handig om eens te kijken naar het budget. Zo dat is eruit !

Wat is het bedrag wat we per persoon uit gaan geven aan cadeaus bijvoorbeeld. Sinterklaas is in dit huis verdwenen (godzijdank zou ik bijna zeggen met al die vervelende discussies) en we doen dus iets onder de boom. Nu niet direct denken dat dat mega cadeaus zijn ! Nee gewoon dingen die we toch al moesten kopen maar nu feestelijk verpakt.

En wat plannen we aan budget voor het eten? Nu is het de traditie hier dat we op 2 kerstdag stamppot eten. Lekker simpel! Maar eerste kerstdag vinden we toch wel een lekker stukje vlees belangrijk. Of beter gezegd; lekker !

Ik hou dus nu al de aanbiedingen bij de supermarkt in de gaten en mocht ergens varkenshaas lekker goedkoop zijn neem ik er vast 2 mee. Roomsaus is nu nog overal volop op voorraad of misschien moet ik eens kijken of ik dat zelf ook kan maken.

Als we nu even door de zure appel heen bijten en een begroting maken, dan shopt dat straks een stuk gemakkelijker. En hoeven we in januari niet allemaal naar het bos om een houtje te zoeken waar we op kunnen bijten 🙂

One Comment

  • creatieveik

    Goede tip! Ik ben bezig met een Advent swap voor mijn vriendin en ik koop vanaf oktober af en toe al iets zodat ik dat eind november niet in 1x het hele bedrag moet uitgeven. En zo ben ik ook al bezig met kleinigheidjes voor de kinderen.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: