De meest gestelde vraag ever

“Wat eten we vandaag?” Ik denk dat deze vraag in menig huishouden dagelijks gesteld wordt. En ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik antwoord vaak met een zucht en de opmerking dat ik werkelijk nog geen idee heb. En nu de kinderen steeds meer uithuizig zijn en ik vaak alleen eet prijs ik de uitvinding van bewaarbakjes en de diepvriezer. Vooral op dagen dat ik mag werken is dat een uitkomst hoor. Nu nog leren om stickers te plakken zodat ik ook weet wat ik uit de vriezer trek.

Nu kwam ik op facebook Brenda kookt tegen. Ze heeft/ had een leuke aanbieding met de scheurkalender 2024. En aangezien ik de afgelopen tijd echt inspiratieloos ben leek het me een goede aankoop. Je kreeg ook nog een gratis bewaarmapje voor de recepten die je graag wilt bewaren. Altijd handig toch ?! Ik lag dus de volgende dag onder de brievenbus. Want in de post NL app werd inderdaad vermeld dat mijn kalender al onderweg was. (Eigenlijk deed ik gewoon de deur open want onze brievenbus heeft problemen met brievenbuspakjes).

Zoals jullie kunnen zien ziet de omslag er al aantrekkelijk uit. Vind ik dan. Het papier met de recepten had van mij wat dikker gemogen. Als je dit in gewoon in de bewaarmap doet zonder versteviging denk ik dat na 3 keer omslaan de helft losligt. Ik denk dat ik ze ga plastificeren. Worden ze ook niet vies als deze chaoot niet meer weet wat de volgende stap is.

Je vindt allerlei recepten op handig a5 formaat. Er zijn er zoals deze maar ook zuurkoolschotel met gehakt. Bij het bewaarmapje krijg je ook handige tabbladen waar je snel op kan zoeken wanneer welk recept aan de beurt was. Ik heb nog niet de hele kalender doorgebladerd maar ik heb tot dusver nog geen dingen gevonden waarvoor je naar de Turkse supermarkt moet. Dat is een voordeel als in een dorp woont met slechts 1 supermarkt.

De komende weken ga ik eens wat recepten proberen. Eerst maar een plekje vinden waar ik dat ding neer ga hangen. De meest voor de hand liggende zou het toilet zijn maar of ik daar echt eetlust krijg is een 2e 🙂

Zeg het maar !