Nah bij jullie ook ?

Vandaag ga ik weer een dagje de schoolbanken in. En alhoewel dat stilzitten toch een dingetje blijft vind ik het niet zo erg meer als eerst. We hebben een leuke klas. Een mengelmoes van levenservaring, jeugdige overmoed en mannelijke directheid.

En we leren niet alleen van alles over keuzedelen, focusformulieren en handelingen. Het is ook een moment om bij te kletsen en stoom af te blazen. Over min-uren, gebrekkige begeleiding, bewoners en collega’s. “Belden ze me om 6 uur s morgens of ik ook kan werken ivm ziekte … Nou ik heb nee gezegd hoor. Ze zoeken het maar even uit !”. “Oh daar hebben ze bij ons ook een handje van maar dat doen ze bij jullie dus ook ?”.

Maar we slepen ook de mensen mee die om wat voor reden dan ook het allemaal even niet onder controle hebben. We printen dingen voor elkaar, sturen verslagen voor als voorbeeld en geven elkaar een peptalk. “Wat heb je gemaakt van die reflectie volgens de starr methode ? Huh moest dat dan ? Ik snap er geen r**t meer van”. “Loop je vast ? Wil je mijn verslag als voorbeeld?”.

En natuurlijk klagen we over de docenten. Over de “juf” die roept dat het volwassenen-onderwijs is maar wel zegt dat degene die een minuut te laat zijn het lesuur op de gang door mogen brengen tot het volgende uur begint. Over de docent Vaardigheden die elke week dingen vertelt die we mogen vergeten en 3 keer per lesuur benadrukt dat ie bij defensie heeft gewerkt.

Ik zal me onder het gemalen water gooien en dan gaan we zo weer …. Zin in ! Al was het alleen maar omdat een schooldag betekent dat ik een kroket ga kopen in de schoolkantine 🙂

Zeg het maar !