Pakket

Jullie kennen vast de app Too good to go. Ik heb dat ding al eeuwen op mijn mobiel staan en toen ik laatst bij de buurtsuper iemand zijn pakket op zag halen dacht ik “misschien moet ik toch weer eens een poging doen”. Het zag er namelijk best goed uit. Vlees, fruit, zuivel.

Zo gezegd, zo gedaan. Voor 4,99 werd ik de eigenaar van een box en mocht ik deze na 18 uur ophalen. Ik moet zeggen dat het best een groot pakket was. Dat viel niet tegen. Maar ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik niet avontuurlijk genoeg ben voor zulke dingen. Kip-pesto is niet mijn ding. Net zo min als vleesvervangers of optimel 0 % met appel en kaneel.

Er zat ook groente in. Ijsbergsla, rucola en een minizakje worteltjes. Nogmaals de inhoud was niet verkeerd maar ik ben gewoon niet creatief genoeg om er profijt van te hebben. En je moet het eigenlijk uiterlijk een dag later hebben verorberd want de houdbaarheidsdatum is dezelfde dag dat je het pakker ophaalt. Daar is natuurlijk het hele systeem van Too good to go op gebaseerd.

En je moet geluk hebben met de samenstelling. Al met al zal het een prima systeem zijn wat ervoor zorgt dat er minder voedsel verspild wordt (altijd goed natuurlijk !) maar het is niks voor mij. Kopen jullie weleens een pakket en zo ja wat is jullie ervaring ?

2 Comments

  1. Anoniem

    Ik koop ze nooit, kom wel berichten tegen van mensen die weer spullen uit de doos doorgeven. Ik denk, als je wat op de koopjes let, dat je niet heel duur hoeft te eten

Zeg het maar !