Wild idee

Soms heb je een wild idee. Het begint als een kleine inval en hoe langer je erover nadenkt hoe groter het wordt. En als je eenmaal weet wat je wilt komt het op de uitvoering aan. En hoe je dat doel wilt bereiken en voor wie. Ik weet het ; het kan haast niet vager ….

Laat ik zeggen dat het te maken heeft met “mijn” afdeling, “mijn” huis en de mensen die daar wonen. We hebben al interactieve fietsen waarbij mensen actief trappen en op het tv scherm virtueel een tocht maken door bijvoorbeeld het friese land.

Maar er zijn zoveel andere dingen die je kan inzetten om mensen te activeren. Ze zijn alleen stervensduur. En in deze tijd zijn er gewoon weinig middelen om dat vanuit de organisatie zelf te bekostigen. Als je wat wilt moet je fondsen aanboren.

En om dat te doen heb je een goed onderbouwd verhaal nodig. En mensen die wat in je idee zien. Je moet wegen vinden die nog uitgevonden moeten worden zeg maar …. Het is een kwestie van lange adem en doorzettingsvermogen.

Ik blijf nog even broeden op mijn idee. Eens informeren bij de directrice wat ze van mijn idee vindt. Ik heb in elk geval groen licht nodig van haar, anders hoef ik er niet eens aan te beginnen.

Wordt vervolgd ….

Zeg het maar !