Zondag

Ik ben vroeg wakker. De nieuwe matrassen slapen beter maar nog steeds moet ik mijn draai vinden. De zon schijnt en ik hoor wat gerommel in de dakgoot. De mussen zijn druk bezig. Met wat eigenlijk ?

Mijn gedachten vliegen van links naar recht. Ga ik vandaag de hut doen en een mealplanning maken ? Of ga ik wat noodzakelijke boodschappen doen en maar zien wat de dag brengt ? Boodschappen doen … Ook al zo’n klus waar je niet vrolijk van wordt.

Op Facebook zie ik een advertentie voorbij komen van een elektrische fiets. Tweedehands maar ziet er goed uit. Volgens de verkoper kan je zeker 90 km fietsen met een volle accu. Waar zou ik uitkomen als ik dat ging doen ? Harlingen is 60 km vanaf hier. Ik klik de advertentie weg. Later als ik groot ben ..

Ik denk terug aan Moederdag. De dag dat we naar Terschelling gingen en daar een fietstocht gingen maken. Ik heb al jaren niet gefietst en dat was 1 van de eerste keren dat ik op een elektrische fiets zat. Wat een gemak ! Fietsen is op die manier gewoon leuk !

Jan wilde ook graag een dergelijke fiets. “Ik heb nu een beste baas Jet. We gaan nu de goede kant op” Ik hoor het hem nog zeggen. Misschien is mijn wens wel een soort eerbetoon aan hem. Weet ik ook veel. Ik denk aan de oude werkgever van mijn liefde voor altijd.

Ik gun echt heel veel mensen alles maar zij zijn de uitzondering. Het moeras kan niet diep genoeg zijn waarin ze van mij mogen zakken. Langzaam maar zeker. En ik ga staan kijken. Wat hebben die een leed aangericht, niet alleen bij ons. Stelletje ….

Misschien moet ik binnenkort bij de kringloop winkel een servies kopen en dat kapot smijten op de tegels. Dat schijnt echt verlichtend te werken. Ik heb ook helemaal geen energie voor haatgevoelens. Of beter gezegd ik heb het wel maar vind ik het jammer om die energie te stoppen in negatieve dingen.

Ik denk aan mijn sollicitatiegesprek op 13 september. Ik hoop zo dat ik mee mag doen. Het is retespannend maar ik ben eraan toe. Niks is meer hetzelfde na 27 maart en dit voelt als iets positiefs. En dat verdienen we. Ik kan mijn energie beter gebruiken om daar aan te denken dan aan die familie in Drachten.

Ondertussen ben ik er nog niet uit wat ik nu ga doen deze zondag. Eerst nog maar een bakje koffie denk ik ….

Fijne zondag allemaal !

Zeg het maar !